Koenraad Verstichel

OTTOMANI

Pianofestival Oudenaarde

 

KOENRAAD VERSTICHEL

 

Koenraad Verstichel studeerde Master in Arts optie piano aan het Lemmens-instituut te Leuven. Na diverse specialisaties voor piano, kamermuziek en oude muziek in Barcelona en Venetië studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Hij was als stadsorganist verbonden aan de Sint-Walburga en Pamele kerk te Oudenaarde van 2006 tot 2011. Daarnaast gaf hij pianoles en begeleiding aan verschillende kunstacademies in Vlaanderen.

 

In 2010 schreef hij zijn opus 1 voor orgel, het Salve Regina. In 2011 schreef hij een meerstemmige mis voor gemengd koor. Missa cum Dolore. In 2011 & 2013 schreef hij enkele pianowerken waaronder 'Growing Through Life' &Rémi. In 2013 schreef hij een meerstemmig koorwerk op de Latijnse tekst 'O Magnum Mysterium'. In 2015 bewerkt hij diverse meerstemmige koorwerken. Daarnaast schrijft hij ook arrangementen - liefst voor koor of piano.

 

Hij is stichter dirigent van het Quilisma Ensemble. Een kamerkoor waarmee hij oud en nieuw bij elkaar probeert te brengen. Componist Roland Coryn schreef reeds verscheidene werken voor het ensemble. 4 motetten voor mannenkoor en 'Safe in their Alabaster Chambers' op tekst van Emily Dickinson.